Kun je het beste een doorlopende of een kortlopende reisverzekering afsluiten

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” title_attr=” alt_attr=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-k1as6vla’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”]
Wil je onbezorgd en ontspannen op vakantie, dan is een reisverzekering onmisbaar. Zoveel keuze in reisverzekeringen dat een reisverzekering afsluiten een lastige klus kan zijn. Je hebt bij de meeste reisverzekeraars de keuze tussen een doorlopende en een kortlopende reisverzekering. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt van een aantal dingen af. Je kunt er in principe vanuit gaan dat de dekking van beide verzekeringen gelijk is. Maar er zijn wel verschillen als het gaat om de looptijd van de verzekering en de hoogte van de premie.

Kortlopende reisverzekering
Bij een kortlopende verzekering is de looptijd precies gelijk aan de duur van je reis of vakantie. De verzekering gaat in op de dag waarop je vertrekt en eindigt wanneer je thuiskomt. Ga je niet vaak op vakantie, dan is dit over het algemeen het goedkoopst. In de regel kun je ervan uit gaan dat wanneer je alleen of met zijn tweeën reist en niet langer dan 21 dagen per jaar óf wanneer je met je hele gezin maximaal 15 dagen per jaar reist, een kortlopende reisverzekering de voordeligste optie is. De premie betaal je uiteraard eenmalig.

Doorlopende reisverzekering
Ga je langer of vaker in een jaar op reis, dan is een doorlopende reisverzekering meestal de beste keuze. Deze heeft standaard een looptijd van een jaar. Alle reizen en vakanties die je in dat jaar maakt zijn dan automatisch verzekerd, mits er minstens één overnachting bij is. Het handige van een doorlopende reisverzekering is dat hij ook meteen geldt voor alle gezinsleden, ook wanneer die apart van elkaar op stap gaan. Je betaalt je jaarpremie in maandelijkse termijnen.

Basispakket en aanvullingen
Bij beide soorten verzekeringen bepaal je in hoge mate zelf de hoogte van je premie. De meeste verzekeraars bieden een soort basispakket aan, dat meestal bestaat uit een vergoeding bij schade, diefstal of verlies van je bagage, medische kosten als je op reis een ongeval krijgt of ziek wordt en vaak ook hulp bij pech onderweg of onvoorziene calamiteiten. Daarnaast kun je er zelf nog voor kiezen of en welke aanvullende pakketten je wilt. Hiermee kun je een reisverzekering zo duur, maar ook zo compleet maken als je zelf wilt.

Precies weten of je de juiste reisverzekering hebt gekozen? Meer informatie vind je op wijzeringeldzaken.nl
[/av_textblock]

[/av_one_full]

Plaats een reactie